петък, 14 април 2017 г.

Какво казват специалистите за HIFU


Prof. Franco Orsi, онколог
Медицински директор на отделение по Интервенционна радиология в Европейския Институт по Онкология, професор в Университета в Милано, гостуващ изследовател в Центъра за Медицински изследвания  Massachusetts General Hospital
Концепциите за медицинско лечение непрекъснато се развиват и усъвършенстват - от инвазивна хирургия през мини-инвазивна до напълно неинвазивна терапия. За да избегнем увреждания по време на лечение, Високоинтензивният фокусиран ултразвук ще стане основен метод за лечение на тумори… Като хирург не бях готов да захвърля скалпела, докато не видях първата пациентка с миома на матката да си тръгва от болницата часове след процедура HIFU, а друга да отива на плуване 3 дни след процедурата! Това напълно промени възгледите ми. Смятам, че терапия HIFU е голяма привилегия за пациентите: няма нужда от хоспитализация, няма белези и възстановяването е толкова бързо.”


Prof. David William Kranston, хирург уролог
Директор на HIFU център в Churchill Hospital, Oxford University,  консултант в Radcliffe Hospital of Oxford University.
„Способността да предизвиква клетъчна смърт в тъканите на разстояние от източника на ултразвука, прави терапия HIFU един изключително привлекателен инструмент за неинвазивната хирургия. Ултразвуковата аблация е толкова обещаваща, че лекарите от различните отдели на Churchill Hospital се интересуват от нея. Гинеколозите искат да я използват за миома на матката, а онколозите за лечение на различни видове рак. Те искат да имат оборудване Haifu за допълнителни клинични изследвания.”


Dr. Paolo Arnone, гинеколог
Член на Научния Секретариат на Италия, директор на редакционния съвет на италианското списание за акушерство и гинекология Consultoriale, Директор на отдела за рак на гърдата в Европейския Институт по Онкология.
Приличаше на компютърна игра докато лекувах чрез ултразвукова аблация пациентка с миома на матката. За нея също беше приятно преживяване... Ако на такива пациентки предлoжим конвенционална терапия - то би трябвало техните матки да бъдат премахнати...”



Dr. Suzanne Leblang, MD
Медицински директор на Fibroid Education Center в Boca Raton, Флорида
„Ние се стремим към коренна промяна, като запознаваме хората с високоинтензивния фокусиран ултразвук и като увеличаваме броя на медицинските заведения, които предлагат процедурата. И в крайна сметка, водещите застрахователни компании ще осъзнаят невероятната полза за жените от този избор.”



Prof. Gert Storm, MD
Главен изследовател в HIFU-CHEM Сonsortium
„Лечението HIFU-CHEM се базира върху комбинация от нанотехнологии с ултразвукова технология с цел да се използва уникалната възможност внезапно да бъдат освободени и пуснати в действие противоракови медикаменти директно в третираните тумори.”




За повече информация и контакти с нас: HURSAMED

Благодарим Ви, че бяхте с нас! Споделете тази информация с приятелите си!

Ние ще продължаваме да Ви информираме за всички новини, свързани с терапия HIFU. За да не пропуснете нито една от новите ни публикации, абонирайте се във формата, която се намира в горния десен ъгъл.

Няма коментари:

Публикуване на коментар