понеделник, 14 август 2017 г.

Д-р Neal Kassell, основател на Focused Ultrasound Foundation


Трудно е да си представим някой, без средно образование и сляп с едното око, че може да стане отличен неврохирург. Шестдесет и девет годишният Д-р Neal Kassell е не само лекар, но е и всепризнат професор неврохирург в Университета на Вирджиния, с над 500 изследователски публикации. Основател е на различни организации, включващи онлайн медицински компании до свръхмодерни организации с нестопанска цел.

Най-новата му придобивка е Focused Ultrasound Foundation, основана през 2006 г. Предлагайки една революционна терапия,  Фондацията има за цел да подобри живота на милиони хора, страдащи от сериозни заболявания. Но това е и една нова технология, която се опитва да се наложи в една индустрия, която постоянно се противи на промените.  

Високоинтензивния фокусиран  ултразвук е неинвазивна терапия която е многообещаваща, с по-добра хирургическа точност и по-добър резултат от конвенционалната инвазивна хирургия и облъчване.
Както повечето фондации и тази разчита на дарения. Тя обаче е уникална в своя предприемачески подход. Отпускайки финансова подкрепа за изследователи в целия свят д-р Kassell създава едно световно общество, което е отдадено на развитието и напредъка в тази област.

Д-р Kassell доказва колко далеч може да се стигне, когато човек не обръща внимание на скептиците.

Focused Ultrasound Foundation се занимава с изследване и популяризиране на фокусирания ултразвук, ранен неинвазивен терапевтичен подход, който би могъл напълно да революционизира медицинската индустрия, като се явява алтернатива на хирургията и радиацията.

Д-р Kassell, как създадохте Фондацията?

Не беше лесно. Искахме да създадем Център за Фокусиран ултразвук, подобен на Gamma Ray Center, но Университета на Вирджиния беше много муден. Бях объркан и смутен – някои големи постижения в медицината отнемат до 50 години преди да се възприемат напълно. И това е прекалено дълъг период за нещо толкова полезно като фокусирания ултразвук. Еволюцията на всяка основна терапевтична технология е изключително бавен процес.

Знаех, че хората се интересуваха от фокусирания ултразвук и знаех как да намеря финансови средства, но проблема беше къде да ги инвестирам. И така Bill Crutchfield ми предложи да създам организация с нестопанска цел. Поне докато университета влезе в крак с нас. Това е нова и важна концепция и това е част от проблема. Когато става въпрос за рисковано начинание, нищо не можеше да бъде по-рисковано от него.

Обсъдихме всички стъпки, всички организации, всички пречки, след това създадохме няколко програми, които да се справят с основните препятствия. Чрез анализ на потенциалните проблеми и конкретна подготовка за всеки един от тях, началото беше много по-гладко.

Как успяхте да създадете атмосфера на успех във фирмата?

Ние създадохме обща нагласа за очакване на резултати, където център беше пациентът. Не е лесно да се създаде подобна атмосфера. Философията на организацията е сплотеност в колектива. И днес между всичките 20 души, няма нито един, който да е маловажен.

Какви са качествата на успешния човек?

Успешните хора имат тези характерни черти: могат да работят самостоятелно, без да изискват прекалено много напътствия, за да свършат своята работа; могат да понасят много товар даже и да е тежък и да отнема време; те са хора, които имат нужните качества, за да работят в хармония с всички останали особняци в организацията. Никога не наемам хора, които после да не мога да уволня. Например, лоша идея е да наемеш съпругата на най-добрия си приятел. Интересувам се от хора, които са млади по дух макар и не по възраст, чиято творческа сила не е ограничена от прекалена образованост; хора, които след всеки провал отново са стъпвали на краката си; хора, които са пионери и разбират, че пътят към успеха минава през много работа, новаторство и риск.

Преди Focused Ultrasound Foundation, какви бяха Вашите постижения?

Нека да не забравяме провалите. През 1970 като студент по медицина създадох  Еlectronic Medical Record Company. Случи се няколко десетилетия преди подходящия момент. Това имаше само привиден успех. Накрая беше продадена на по-голяма компания. В зависимост от инвестицията някои хора останаха на загуба, други успяха да спечелят много пари. А аз разбрах колко трудно е да създадеш компания от нищото и колко важно е да избереш подходящия момент.

Вие успешно сте намирали средства много пъти, каква е тайната за това?

Важно е да имате добра идея и да намерите подходящите хора за нея. След като вече имате идеята, започвате да търсите мнението и съветите на много хора. Това е един непрекъснат процес, защото винаги си задаваме въпроса, дали има начин да направим нещата по-добре?

Също така е важно да знаем, че има значителен интерес и одобрение на идеята и да не се отказваме заради страх от неуспех. Трябва да приемате мисълта за възможен провал. Трябва да знаете, че може да се наложи да се върнете на нулата и трябва да се чувствате комфортно с това.

Спирате ли се понякога, когато нещата не се получават?

Нищо не може да ме спре. Никога не се обръщам назад. Хората продължават да ми казват: „Не можеш да се справиш с това, невъзможно е.” Постоянно се сблъсквам с негативизъм. Казаха ми, че не мога да бъда неврохирург, защото не мога да виждам с едното око и нямам усещане за дълбочина. Казаха ми, че не мога да бъда лекар, защото нямам средно образование. Казаха ми, че не мога да защитя докторат, защото не съм бил студент. Казаха ми, че не мога да създам неврологичен институт за Университета Вирджиния. Винаги има негативни мнения.

Как развихте способността така лесно да преодолявате отказите и неуспехите?

Мисля причината е, че израснах в бедност. Имало е периоди когато нямаше какво да ям. Бях на улицата. На 16 години излязох от дома на родителите ми и отидох да работя на място, където се провеждаха медицински изследвания. Учените се преместиха от Ню Джърси във Филаделфия и аз имах възможността да замина с тях. Опитите се извършваха през нощта и аз спях на масата в конферентната зала или на операционната маса. Нямах постоянно място за живеене и не печелех достатъчно пари за много храна. Помня, че ядях храната с която хранехме маймуните или ходех да се храня в християнски приют. Мога да преценя кой е израснал в скромна среда и е станал изключително успешен, защото тези хора не се боят да се върнат назад и да започнат отначало.

Едно интервю на TOM TOM FOUDERS FESTIVAL

Д-р Neal Kassell също е отличен с наградата Founding Cville.

Благодарим Ви, че бяхте с нас! Споделете тази информация с приятелите си!


Останете с нас! Ние ще продължаваме да ви информираме за всички новости, свързани с терапия HIFU. За да не изпуснете нито една публикация, абонирайте се във формата, която се намира в горния десен ъгъл

Тук имаме още някои интересни статии за Вас:

HIFU при
педиатрични
тумори
Миома на матката и
най-щадящата терапия
Ектопия на маточната
шийка и терапия HIFU


Няма коментари:

Публикуване на коментар